DigitaleFotografieTips.nl

8 reacties op “Exporteer je foto’s naar een nieuwe Lightroom catalogus”

 1. Beste Kenneth,

  Ik ben iedere keer weer blij verrast over de tips die je geeft over Ligthroom gebruik. Juist omdat je zelf vaak maar een klein gedeelte van de mogelijkheden gebruikt help je ons prima op weg om er veel meer uit te halen. Bedankt voor de positieve energie die ik hier van krijg.

  Jaap van Emmerik

 2. Hoi Kenneth,
  Prima artikel, ik begrijp alleen niet waarom je uit de tijdelijke catalogus zou exporteren, je kan deze tijdelijke catalogus toch ook gewoon inlezen?

 3. Hallo Kenneth,
  Allereerst mijn compliment voor je geweldige site, ik krijg daar altijd veel inspiratie door.
  Vaak heb je het in je onderwerpen over Lightroom (4) wat mij erg trikkert om deze ook aan te gaan schaffen, echter ik weet niet goed of deze zal werken op mijn computer, Lightroom vereiste is een 64 bitz computer en die van mij is 32 bitz, verder voldoet deze wel aan de andere eisen die worden gesteld.

  Gerrit Houtschild

 4. Dag Kenneth,
  Op mijn mac heb ik Adobe photoshop elements 8 geïnstalleerd al weer enkele jaren geleden. Daarnaast heb ik afgelopen jaar een fotobewerkingsprogramma van canon moeten installeren omdat elements 8 de raw bestanden v.d. canon EOS 1100D niet aan kan.
  Nu wil ik overstappen op lightroom 4 omdat ik dit een veel vriendelijker programma vindt.
  Vraag: kan ik in lightroom 4 mijn foto’s importeren vanuit deze 2 genoemde programma’s?

  Graag je advies en vr. groet,
  Peter Roefs

 5. Kan je ook enkele foto’s met bewerkingen exporteren vanuit 1 catalogus en importeren in een andere catalogus? Of doe je dit best als tiff exporteren en opnieuw importeren?
  Dank je voor je antwoord :-)
  Groetjes,
  Kristel

 6. Beste Kenneth,
  Ik probeer in een nieuwe catalogus een aantal oude foto’s (uit een andere catalogus) te importeren. Dit doe ik via de knop ‘Bestand -> importeren uit andere catalogus’
  Zodra ik de catalogus selecteer waaruit ik de foto’s wil importeren kan ik niet bij alle mappen het vinkje aanklikken. Weet jij waar dit mee te maken heeft? De originele catalogus heeft gewoon helder waar deze bestanden opgeslagen zijn en zijn dus niet ‘zoek’ op de schijf.
  Enige tips?

  Alvast bedankt! Groetjes, Ilse