DigitaleFotografieTips.nl

9 reacties op “Eenzame kastanje door de seizoenen”

 1. Ik heb dit helemaal gevolgd op Flickr. Inderdaad een heel leuk project. Voor wat betreft de bliksem, ik zou hem er gewoon in Fotoshoppen bij die donkere dreigende lucht. Ik weet zeker dat ze jou er niet voor zullen oppakken ;-)

 2. Ontzettend leuk dit eenzame kastanje project.
  Ook ik rij elke dag vanuit Almere-Haven naar Lelystad op-en-neer, maar helaas heb ik nooit mijn fototoestel bij me… Voor mijn werk een beetje te groot risico!

 3. Mooi project! Ook ik heb zoiets al langer in gedachten (wie niet?) maar heb nog geen geschikte boom gevonden waar ik regelmatig langs kom.
  Leuk om te zien dat het bij jou wel lukt en je er een mooie serie van kan maken ;)

  Ik zie volgens mij wel wat bolvormige vertekening in de foto’s. Voor wat betreft de foto van de bliksem zou ik die dus totaal niet shoppen, dat doet afbreuk aan de serie. Als je de hele serie op een natuurlijke manier doet, moet je dat met elke doen ;) Bliksem is lastig, maar als het lukt is de voldoening des te groter ;)

  1. Dag Erik,

   Ik ben zeker niet van plan om bliksem achter de boom te gaan shoppen. Denk ook niet dat die foto er ooit gaat komen omdat je niet vanuit een veilige plek kunt fotograferen. Kan daar niet met de auto komen.

   groeten,
   Raymond

   1. Fijn dat te horen Raymond en goed dat je de natuurfotografie zo geen schade aan doet :)
    Is het zo’n klein pad dat je er ook niet in overleg met een boer met een trekker kan komen? Het lijkt me prachtig om de serie af te sluiten met een foto in noodweer erbij..

    Waar een wil is… ;)

    Groet,
    Erik

 4. Oooops twee tegen een. Ik begrijp dat ik gevloekd heb.

 5. Wat een leuk project! Het is een prachtige serie geworden. Het is een leuk idee om zelf ook eens uit te proberen. Bomen spreken me wel aan. Je zou de serie nog kunnen uitbreiden met de boom bij zonsop- en zonsondergang, als de plek daar geschikt voor is.
  Ik ga er zelf ook maar eens een projectje van maken.
  Groet,
  Etty

 6. geweldige foto’s. complimenten niet alleen voor de kwaliteit maar ook voor het doorzettingsvermogen.
  de kreet lonely chestnut hoeft niet van mij.
  Eenzame Kastanje spreekt meer aan ( of is dit heel ouderwets)

  groet

  dick

 7. Dick Schipper: helemaal met je eens Eenzame Kastanje is beter. Heb toch al een hekel aan het verengelsen van onze taal.
  Als suggestie voor een project: Ik fotografeer iedere maand het uitzicht vanuit mijn slaapkamer raam en doe dat al 2 jaar. Is heel leuk om zo de jaargetijden te volgen. In de zomer zie je spelende kinderen en s’winters hooguit een kleumende wandelaar met hond.