DigitaleFotografieTips.nl

11 reacties op “Een grote geheugenkaart of meerdere kleine geheugenkaarten?”

 1. Hoe kan ik foto`s van face book naar cs5 converteren?

  Gr.
  Peter

 2. Het is mij eens overkomen dat ik per ongeluk mijn kaart heb gewist van 2 gb. op internet toen een recoveryprogramma gedownload en meer dan 4 gb aan foto’s terug weten te halen. (dit kan niet meer als je iedere keer je kaart gaat formatteren)
  Hierna heb ik het dat nog eens vaker gedaan nadat ik mijn foto’s veilig op de PC hab gezet. nog eens een recover gedaan leuk om te zien welke foto’s je zelfs na een jaar geleden nog terug krijgt. Het is wel zo dat niet alle foto’s terug komen ik zou zeggen probeer het gewoon eens uit.

 3. Om mij niet te vergissen in het gebruik van de geheugenkaartjes
  heb ik mijn geheugenkaartjes genummerd met een viltstift.
  Na het formatteren van mijn kaartjes in de camera begin ik een nieuwe fotosessie altijd met kaartje 1 dan 2 enz.

 4. Voor een niet al te lange vakantie gebruik ik voor elke (foto)dag een ander kaartje, gaat er iets mis dan ben je 1 dag kwijt en niet de hele vakantie. Tenzij je alle kaartjes verliest natuurlijk….

 5. Diverse camera’s worden ook trager met het wegschrijven van foto’s naar de kaart als er al veel data op deze kaart staat. Hierdoor is het ook aan te bevelen om geen al te grote kaartjes te nemen.

 6. Komende vakantie gaat de laptop mee, dus elke dag zullen de foto’s ook daarop gezet worden. Verder heb ik altijd een stuk of 6 kaartjes mee, waarvan de meeste tot 8GB zijn. Ook handig om medereizigers een uit te lenen wanneer deze een kaartje is vergeten of een kaartje vol is.

 7. Tijdens de vakantie ook een kaartje gehad die corrupt was. Gelukkig gros van de foto’s weten te recoveren van die dag doormiddel van een programma.

  Zelf zet ik elke dag tijdens de vakantie de foto’s over op de MacBook Air en vervolgens ook nog eens op een externe HDD.

  Nu gebruik ik veel al een Canon 5D III en deze heeft de mogelijkheid om tegelijkertijd weg te schrijven op SD als CF. Heb nu dan ook twee kaarten in de camera zitten. Die snel genoeg zijn om de RAW bestanden te verwerken.

  Heb zelf altijd meerdere CF kaarten bij me. Ik formatteer pas als alle foto’s op de laptop als externe hdd staan.

 8. ik gebruik altijd 2 kaartjes in de camera, op de 1 schrijf ik RAW en op de andere JPEG beste kwaliteit. Ik gebruik 2 x SanDisk 16Gb en dat is meer dan voldoende voor mij.

 9. Zelf gebruik ik diverse (7 stuks) SD kaarten van max 2Gb.
  Wanneer ik 1 kaart nagenoeg vol heb dan zet ik deze weg op minimaal 2 externe HDD’s.
  Dit werkt goed.
  Heb in het verleden diverse camera’s gehad en heb daar nog alle foto’s van die er ooit mee zijn genomen, ook de test foto’s.
  Wanneer ik aan voldoende Gb’s zit zet ik deze weer weg op DVD’s als data.
  Nu maar hopen dat de DVD’s vrij lang goed blijven.

 10. Sorry Kenneth
  Ik was mijn mailbestand aan het schonen, en zag telaat dat het om een posting van je was van eenruim jaar geleden.
  In elk geval, ik heb ze weer een keer gelezen.
  Groet