DigitaleFotografieTips.nl

21 reacties op “Adobe Photoshop Elements 11 nu beschikbaar”

 1. Photoshop Elements wordt steeds beter en doet mij steeds minder naar de CS versie grijpen. Het allergrootste voordeel… de prijs.

 2. Welke voordelen zou PE11 kunnen hebben op Lightroom 4.1?
  Voor grote hoeveelheden foto’s (bv. converteren van RAW naar JPEG) lijkt Lightroom me handiger.

  1. Hallo Peter,

   In PS Elements kun je ook grote hoeveelheden RAW foto’s omzetten naar JPEG.
   In het bewerkingsprogramma kies je onder de tab bestand de optie “Meerdere bestanden bewerken”.
   De rest wijst zich zelf.

   Rob Kind

 3. Hoi Patrick,

  Photoshop Elements heeft hetzelfde voordeel als Photoshop ten opzichte van Lightroom; dat je bewerkingen kunt doen op de milimeter nauwkeurig, kunt werken met lagen, teksten toevoegen, composities maken, panorama’s, etc. Als je daar geen behoefte aan hebt, dan is Photoshop (Elements) niet nodig in jouw workflow.

  Ik gebruik Photoshop Elements (ik heb nu versie 9) ook zelden, alleen bij ingewikkeldere clone acties, en kan prima uit de voeten met de bewerkingsmogelijkheden van Lightroom.

 4. Lightroom is absoluut niet te vergelijken met Photoshop.
  Lightroom is meer bedoeld voor de serieuze fotograaf.
  Men bewerkt de foto niet met Lightroom maar gebrukt deze enkel om Raw foto’s om te zetten naar Jpeg en te catalogiseren .
  Verder kan je instellingen die normaal automatisch door je camera gedaan worden achteraf nu via de pc handmatig uitvoeren.
  Denk daarbij aan witbalans.
  Ook kan je de kleur van de foto veranderen.
  Dus aan de foto doe je zelf niks.
  Vandaar dat Lightroom ook wel de digitale doka genoemd wordt.

  Terwijl je met Photoshop de foto zo kan bewerken dat deze nauwelijks op de originele foto lijkt.

 5. Beide bedankt voor de uitleg, ik hou het maar lekker bij Lightroom voor de dagelijkse werkzaamheden en het catalogiseren.

  Verder een groot compliment voor Kenneth, geweldige website. Minstens zo leerzaam als de dure LOI-cursus die ik volg, chapeau.

 6. Ik ben lang geleden gestart met ps album om te catalogiseren. Inmiddels is er flink wat opmaak functionaliteit bijgekomen. Ik vind de stabiliteit en de performance matig maar dat kan ook aan vista liggen.
  Welke programma’s om te catalogiseren zouden ook in aanmerking komen als alternatief voor elements?

 7. @Louis,

  Ik zat met hetzelfde dilemma, en heb van de week nog een keer naar betere opties gekeken, maar ik blijf terug vallen op Google Picasa. In mijn geval heb ik 900GB aan foto’s erin zitten (RAW+JPG) en Picasa gaat hier erg snel doorheen. Zolang je geen bewerkingen gaat doen in Picasa en het alleen gebruikt voor het categoriseren is het een prima (gratis) alternatief.

 8. Dank voor het bericht versie 11 van Photoshop Elements. Dankzij jou maak ik dagelijks zeer dankbaar gebruik van Lightroom. Wat is de relatie met Photoshop Elements en “bijten” deze programma’s elkaar? Kan ik ze naast elkaar en gelijktijdig gebruiken ?
  Groet
  Willem

 9. Hi Kenneth, ik gebruik voor mijn foto-archivering en (RAW) bewerking Aperture op mijn iMac. Daarbij mis ik steeds vaker mogelijkheden om foto’s echt te bewerken, zoals mogelijk is met Photoshop. Dat pakket is me echter als amateur-fotograaf veel te duur. Is het mogelijk om vanuit Aperture Photoshop Elements 11 te gebruiken voor alleen de functie die ik nodig heb in aanvulling op Aperture? Of voegt dat weinig toe? Vast dank voor je reactie!

 10. Weten jullie vanaf welke datum elements 11 in de winkel ligt???

 11. Ik ben onlangs overgestapt van computer naar een imac. Ik heb photoshop elements 9. Nu ontdek ik dat de bundel die ik gekocht heb wel een dvd met het programma voor mac bevat , maar dat deze niet de keuzemogelijkheid van nederlands biedt. Dat zou ik wel willen. Is photoshop elements voor mac inmiddels wel beschikbaar in het nederlands? Is er iemand die dat weet? Ik kan er via internet tot nu niet veel informatie over vinden.

 12. Dag Bia,
  Als je op de site van adobe kijkt http://www.adobe.com/nl/products/photoshop-elements/tech-specs.html dan zie je dat elements 11 alleen in Frans, Duits, Engels en Chinees wordt geleverd voor de Mac.
  Waarschijnlijk geldt dat ook voor eerdere versies.

  1. Heel hartelijk dank voor deze informatie.

 13. zal er ooit Elements11 in nederlands worden geleverd voor de Mac?

 14. Ik ben beginnend (amateur) fotograaf. Ik ben ondertussen wel iets meer serieus bezig met foto’s maken. Binnenkort ga ik een fotoreportage maken van een vriendin en wil ‘haar’ foto’s leuk kunnen bewerken, maar hoeft niet heel uitgebreid. Wel vind ik de foto’s erg mooi die je om kunt zetten naar selectief zwart / wit…. waarin 1 kleur uit de zwart / wit foto naar voren springt. Kan ik dan beter elements of lightroom kiezen ? Of een heel andere software, die wellicht goedkoper is. Ik neig nu zelf (na lezen reviews e.d.) meer naar elements 11. Kan iemand mij nog tips geven ?

 15. Ik heb elements 11 en sinds een paar dagen, zonder iets aan instellingen veranderd te hebben, worden bewerkte foto’s opgeslagen als grijze thubmnail met een blaadje papier in het midden. Niet meer als klein fotootje. hoe komt dat?