DigitaleFotografieTips.nl

17 reacties op “Eerste blik op Lightroom 4”

 1. Ziet er goed uit. Ik ben benieuwd of de ruisreductie algoritmes ook nog weer verbeterd zijn.
  Vooral de nieuwe opties van het aanpassingspenseel vind ik wel aantrekkelijk.

  Ik wacht alleen wel op de definitieve versie, ik ben niet zo van het software testen. Ik hoop wel dat de release van de uiteindelijke versie niet al te lang op zich laat wachten.

 2. Voor mij zullen waarschijnlijk de opties voor het fotoboek en voor de witbalans van pas komen. Over het algemeen kan ik het alleen maar toejuichen dat er meer details in de foto’s zullen te zien zijn. Wat betreft de aanpassing van Lightroom 3 naar 4. Dat loopt wel los.

  mvg
  Jeroen Demaeght

 3. Jammer, ik zal een nieuwe mac moeten kopen… helaas alleen maar 64 bits voor mac OS X

 4. Wel leuk die optie van foto’s in een boek plaatsen. Maar hoe kan ik deze foto’s plaatsen in een boek en/of kan het ook automatisch plaatsen?

 5. Heel interessante Boek module.
  Alleen jammer van de vaste formaten.
  Ik had ook graag de mogelijkheid gehad op de pagina’s via Jpeg te exporteren

 6. Ja lap, ik ben heel tevreden over mijn windoxs XP en nu ben ik ook verplicht van die om te zetten in de laatste nieuwe ( 7 of 8) met het gevolg dat er bepaalde software niet draait op die versies. Spijtig!

 7. Dat zal helaas steeds vaker gaan voorkomen, Windows XP wordt ook niet meer door Microsoft ondersteund op de laatste servicepack na. Windows Vista werkt trouwens nog wel, maar dat wil je niemand aandoen.

 8. is er iets te zeggen over de verwerkingssnelheid zoals bij het bewerken en laden van foto’s, etc. Vond het label “laden” altijd ergerlijk. (ook al duurde dat slechts 1 – 2 sec)

 9. Hoi Kenneth

  Volgens mij ben je de systeemeisen voor de Windows gebruikers vergeten, dus bij deze:
  Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon® 64 processor
  Microsoft® Windows Vista® with Service Pack 2 or Windows
  7 with Service Pack 1
  2GB of RAM
  1GB of available hard-disk space
  1024×768 display
  DVD-ROM drive
  Deze lijken trouwens niet erg veel veranderd t.o.v. versie 3. Alleen wordt de 32bit processor blijkbaar niet meer ondersteund.

  Grs Ben

 10. Hoi Ben, dankjewel voor die toevoeging. 32-bit wordt voor Windows nog wel ondersteund, alleen voor Mac niet meer. Verder is het verschil dat Windows XP niet meer wordt ondersteund.

  Wel goed om rekening mee te houden dat de systeemeisen wel een absoluut minimum zijn, aan te raden is om wel wat meer RAM in je systeem te hebben, zeker als het aankomt op het aanmaken van de previews. De grootte van de fotobestanden speelt daarin ook een rol.

 11. Wederom mooie vooruitgang! Mij trekt met name het maken van het fotoboek en de koppeling van GPS gegevens naar Maps! Dit is voor mij een duidelijke meerwaarde en de moeite om de upgrade te kopen!

  Ben benieuwd wat de performance gaat doen, momenteel is mijn catalogus stil aan trager aan het worden, dit ondanks meer dan genoeg werkgeheugen (16gb)

 12. Ziet er zeker goed uit ! Mijn PC met 12 GB in W7 kan dit allemaal aan! Vooruit met de geit en ga mee met de tijd Adobe !

 13. Ik heb een vraagje, ik heb lightroom 4, maar ik vind nergens de bovenste balk! kan iemand mij soms helpen? anders kan ik lightroom niet minimalizeren. Alvast vriendelijk dank. groetjes Agnes

  1. Gewoon op het pijltje in het midden boven aan klikken !

 14. Probleem met watermerk, zijn hier mensen die mij kan uitleggen?