DigitaleFotografieTips.nl

13 reacties op “Toon je kunnen met een portfolio”

 1. Erg handig om direct vanuit Lightroom je portfolio te kunnen inrichten. Zo te zien is het geen klik-en-klaar oplossing met de plugins, maar het geeft wel een fraai resultaat!

 2. Geachte Kenneth,

  Het begint mij te iriteren dat elk onderwerp dat u behandelt steevast uitmondt in een reclame voor Lightroom – en niets anders dan Lightroom. Ik gun u uw revenuen, maar als gebruiker van DPP en Aperture haak ik af. Vreemd genoeg kan ik mijzelf op uw website nergens uitschrijven. Wilt u dit voor mij doen, svp?

 3. Beste Nan,

  Jammer dat je dit zo vindt. Ik kan je verzekeren dat er geen sprake is van omzet die ik zou willen genereren door Lightroom te pushen boven andere applicaties. De links naar Adobe en Bol.com staan onder artikelen die direct over Lightroom gaan, als je het product toch zou willen bestellen, dan kun je deze site steunen door het via die links te doen zoals dat op vele sites het geval is met links naar Bol.com, Amazon, etc.

  Het gaat niet om grote bedragen die hiermee gegenereerd worden en een deel komt weer ten goede van de website omdat ik bijvoorbeeld de inkomsten ook heb gebruikt om een exemplaar van Lightroom (sorry) weg te geven aan een abonnee van de nieuwsbrief.

  Ik ben een enthousiaste en actieve gebruiker van het product Lightroom, naast een algemene uitleg met tips die voor iedereen toe te passen zijn heb ik geprobeerd ook een praktische invulling te geven aan de tips door zelf iets te maken en te beschrijven hoe ik dit heb gedaan en in dit geval heb ik dit in Lightroom gedaan omdat ik daar de beschikking over heb en enthousiast over ben.

  Ik respecteer verder natuurlijk je mening. Volgens mijn registratie ben je inmiddels geen lid meer van de nieuwsbrief, voor de website is geen registratie vereist, dus hier kan ik ook niets voor verwijderen.

 4. Ik gebruik gewoon mijn wordpress blog http://www.besie.com als portfolio. Wat het gebruik voor iphones hoop om toch echt dat er nog een plugin voor flash gaat komen. Ik irriteer me n
  nu al dat ik flash video’s niet kan bekijken.

  Verder heb ik nog een portfolio op http://www.flickr.com (zoek maar besie of op Marcel Wiegerinck. Ik gebruik dit echter meer voor online delen van foto’s.

  Groet Marcel.

  1. Ik heb zelf ook veel foto’s op mijn fotoblog staan, maar met drie jaargangen elke dag en foto met ik dat het lastiger is om de beste foto’s naar voren te halen. Daarom heb ik er voor gekozen een nieuwe sectie te maken (die dus nog in opbouw is) met de in mijn ogen beste foto’s.

   Ik denk niet dat er een Flash plug-in gaat komen, Apple ligt op ramkoers met Adobe lijkt het wel. Als ik de performance van Safari zie, waar Flash een of twee keer per week crasht of de browser sterk vertraagd, dan mis ik het ook niet echt dat dit op mijn telefoon niet het geval is. Palm bewijst wel dat Flash best kan zonder de hele batterij leeg te trekken, maar dan zouden ze nog iets moeten vinden om de performance op pijl te houden op de iPhone. De hoeveelheid ram (256MB meen ik) is toch beperkt.

   Maar daarnaast zie je steeds meer sites die HTML5 ondersteunen en waarbij je dus wel video’s kunt bekijken. Hierdoor lost het probleem zich mogelijk ook vanzelf weer op.

 5. Hoi Kenneth,
  Wat een goed artikel weer, voor mij helaas een week te laat. Ik heb vorige week mijn portfolio opgezet.

  Maar de tips over de selectie kan ik nog zeker gebruiken

  Ik heb bewust wel gewerkt met flash. Ik heb gebruik gemaakt van een flickr/simpleviewer combinatie.
  Ik heb simpleviewer zo geconfigueerd dat hij op mijn flickr pagina zoekt naar foto’s die voldoen aan een selectie keywords, en die weergeeft hij. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor “winter, portofolio” voor mijn winterfoto’s die simpleviewer moet tonen.

  Grote voordeel is dat je vanuit 1 omgeving je volledige portfolio kunt aansturen.

  Tom Klerks

  1. Hoi Tom, dat klinkt als een slim systeem, ik wist niet dat zo’n integratie ook al mogelijk was.

 6. Beste Kenneth Verburg,
  In reactie op het bericht van Nan Luursema wil ik je even laten weten dat ik erg blij ben met jouw tips en uitleg over Lightroom.
  Sinds ik jouw nieuwsbrief ontvang zijn er een heleboel zaken van Lightroom duidelijk geworden voor mij. Ik ben zeventig jaar oud en kan dank zij jouw tips lekker meekomen. Als er dus mensen zijn die vinden dat je te veel over Lightroom praat laat dat dan maar zo en trek je er niets van aan. Ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn die je er een groot plezier mee doet.
  Blijf dus alsjeblieft zo doorgaan.
  Met vriendelijke groet,
  Wim Teijink.

 7. Beste Kenneth,
  Ga zo door!
  Prima site,ben ook een 60 plusser,heb met verschillende merken camera’s gewerkt zowel compact als reflex maar lees toch met genoegen jouw tips.
  groet,
  Luud Pijl

 8. Beste Kenneth,
  Ook ik wil graag reageren op het bericht van Nan Luursema. En ook ik wil ik je even laten weten erg blij te zijn met jouw tips en uitleg over o.a. Lightroom.

  Blijf a.u.b. zo doorgaan!

  Heel veel succes met je geweldige site!

 9. Hallo Kenneth
  Met aandacht jou tips gelzen.
  Ik zit met het zelfde probleem dat flash niet werkt bij de iPad en iPhone.
  Die ander vieuwers van LR vallen mij ook tegen , dus ik aan eens eentje proberen die jij hier aanbeveelt.
  Verder ben ik bezig om een nieuwe site te maken , ook met WordPress.
  Welke plug-in gebruik jij voor het laden van LR naar je site.?
  VrGr Albert

  1. Hoi Albert,

   Ik gebruik LR Blog als plugin om naar WordPress de foto’s te sturen, te vinden op http://photographers-toolbox.com/products/lrblog.php

 10. Beste allemaal,

  ik heb een algemene vraag aan ieder:

  heb een grote passie voor fotografie en wil daar graag mijn beroep van maken.
  Wie wil en kan mij daar in helpen en eventueel in begeleiden om van een horecamens (daar werk ik nu in), een fotograaf te maken?

  Laat me weten op: jxschotvanger@me.com

  Thanks! Jeroen uit Koewacht