DigitaleFotografieTips.nl

13 reacties op “Adobe Lightroom 4 nu beschikbaar”

 1. Veel moeite gedaan om lightroom 4 te downloaden. De servers van adobe waren waren waarschijnlijk overvol. Mijn eerste indruk is goed, vooral de module ontwikkelen is een flinke stap vooruit gegaan. Naar mijn idee kun je nog minder photoshop gebruiken voor de nabewerking van je foto’s. Echter op de module fotoboek liep mijn mac pro gelijk op vast. Dit voegt voor mij weinig toe.

  1. Dit had ik met de beta ook, het was echter opgelost nadat ik een extra geheugen strookje had gekocht. Van 2 naar 3GB met windows 7. De beta versie verbruikte zelf meer dan 1GB, en windows ook, dus is 2GB niet genoeg. Final versie nog niet geprobeerd.

 2. Hoi Kenneth!
  Inmiddels volg ik je website al langer dan een half jaar en ik heb je nog niet eens bedankt voor al deze geweldige artikelen vol inspiratie en informatie! Dus dankjewel, ik geniet er echt heel erg van en het geeft de invulling van mijn hobby een enorme boost.
  Misschien een domme vraag over Lightroom 4: als je een digitale licentie koopt, dan kan je het programma installeren op je computer. Tot zo ver is het helder. Maar wat gebeurt er als je computer bijv. crasht en je Lightroom weer opnieuw wilt installeren? Opnieuw kopen lijkt me dan een beetje zonde…
  Deze vraag is het enige wat me nog van aanschaf weerhoudt. Dus ook al hoort het hier niet thuis, kan iemand me alsjeblieft antwoord geven? Ik heb de website van adobe uiteraard al uitgeplozen om tot een antwoord te komen, maar dat is niet gelukt…

 3. Lightroom vergt naast DDR vooral ook processorsnelheid. Dus als jij een Dual Core of i3 o.i.d. hebt zal werkgeheugen erbij niet veel opleveren.

 4. Beetje jammer dat Lr4 alleen beschikbaar is voor 64bit, terwijl CS5 probleemloos loopt op 32bit…

 5. Handig!
  Net mijn comp omgezet naar 64bit + 2GB extra ingebouwd

 6. Beste Kenneth,

  Ik bezoek jouw website regelmatig en met veel plezier. Actueel en heel leerzaam. Bedankt daar voor.

  Zelf gebruik ik al jaren Lightroom voor mijn workflow. De upgrade naar 4.0 is dan ook vanzelfsprekend. Echter dit ging en gaat niet zonder problemen. De compatibiliteit met 3.6 laat te wensen over.
  Eén van de problemen is dat de tone curves worden gereset. Verder ben ik alle aanpassingen zoals omzetten naar zwart – wit, croppen, verscherpen en zo voort kwijt na de database migratie.
  Dit probleem is bekend bij Adobe. Zie o.a. dit topic op Photoshop Family http://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/lr4_deleted_all_my_tone_curve_adjustments?utm_content=topic_link&utm_medium=email&utm_source=reply_notification

  Mijn advies is om nog even te wachten met het migreren naar Lightroom 4.0.

  Met vriendelijke groet,

  Hans

 7. Adobe heeft zojuist een betaversie van Lightroom 4.1 uitgebracht die een groot deel van de genoemde problemen oplost: http://labs.adobe.com/technologies/lightroom4-1/

 8. kan lightroom niet uitproberen, ik kan het niet downloaden