DigitaleFotografieTips.nl

15 reacties op “Neem je camera mee op een stedentrip”

 1. Hier heb ik weer veel aan. Dank je wel.

 2. Of vrienden die er als een sneltrein doorheen vliegen ;-)

  Ook een bijkomend voordeel, als je ervan houdt, is dat je meer mogelijkheden hebt om abstracte foto’s te maken.

  Zelf ga ik altijd op pad met een tripod of een kleine gorillapod, aan langere sluitertijden ontkom ik niet omdat ik met een compact fotografeer (Canon G10) en de iso zo laag mogelijk wil houden (80-400) Ik schiet altijd in RAW en met de ruisreductie in Lightroom kan dit prima weggepoetst worden (ruis bij langere sluitertijden).

 3. Als mijn man en ik op fotografietocht zijn in een stad zijn we elkaar binnen de 5 minuten uit het oog verloren. We gaan dan op ons eentje nog een tijdje verder tot we elkaar bellen met de GSM om terug af te spreken.
  Met een groep kom ik nooit toe aan fotograferen, je loopt nooit bij de groep.

 4. Prachtig,die foto’s die hier worden getoond.
  Maar nu is mijn vraag, zijn de 5 waarden die hier weer gegeven worden een vanzelfsprekendheid of wordt er met de verscillende waarden heen en weer gedraaid,1-soort kamera,2-maat lens,
  3-sluitertijd,4-focus en 5 is de iso waarde of is dit een vorm van ervaring ( veel doen is weten ) ?

 5. Prima artikel Kenneth. Zeker voor iemand die vaak zijn heil zoekt buiten de stad als het om fotograferen gaat. Aansprekende voorbeelden, relevante tips, uitnodigend om ook binnen dit onderwerp eens (flink) actie te ondernemen! Klasse!

 6. Beste Kenneth, Heel erg bedankt voor al je fantastische tips! Ik heb onlangs een Canon G12 gekocht en ik ben er heel blij mee. Ik heb in het verleden altijd Auto mode gefotografeerd, maar wil dat nu anders gaan doen.
  Vanwege mijn gezondheid is het vaak voor me niet mogelijk in het Gouden Uurtje op stap te gaan. Mijn vraag is, Ik ga heel vaak hier in Dordrecht foto’s maken bij al die jachthavens in de binnenstad. Hoe kan ik bij bewolkt weer voorkomen dat de lucht op de achtergrond steeds overbelicht is. Ik fotografeer in zo geval in AV mode, f.8 met een ISO80 of 100 en Witbalans op bewolkt. Wat ik ook al probeer het blijft overbelicht. Misschien heb je een tip voor me!
  Groetjies, Wilma

 7. Hallo Kenneth,

  Al jaren volg ik je blog met veel plezier ik leer hier veel van en ga met veel tips aan de slag.mijn vraag is wat ik mee zou moeten nemen naar en stad ald New York .
  Zelf denk ik aan camera 40 D, lenzen 17-55 en de 70 – 200
  twijfel nog over statief omdat ik begrepen heb dat je deze niet in gebouwen mag gebruiken, de bedoeling is om de stad ook in de avonduren veel op de foto te gaan zetten.

  Groetern Ronald

 8. Kenneth,bedankt voor je reactie.

  Ik ga denk ik zonder statief op reis en maar wat spelen met de iso.
  De 10-22 mm van canon is en mooie lens maar nog niet in mijn bereik.
  als ik terug kom zet ik en link voor de foto’s voor je neer maar ik ga eerst lekker genieten van new york.

  Groeten Ronald

 9. had ik de tijd en het geld om overal rond te reizen ik zou me nogal laten gaan
  nu kijk ik vooral uit naar september om myn nieuwe camera goed te testen in turkije!!

  ik hou het meest van natuur fotografie en de steden enz niet zo voor portretten

  in de natuur kan ik ook heerlijk relaxen

 10. Hallo,

  Mooi stuk! bedankt voor de informatie!
  Ik wil binnenkort met een vriend (ook gek van fotografie), een stedentrip doen maar weten niet wat nou echt leuk is om foto’s te maken. Zelf zaten wij te denken aan Berlijn of belgie. Heeft u misschien nog tips?

  Vriendelijke groet,

  Marcel Huisman