DigitaleFotografieTips.nl

121 reacties op “Aankoopadvies: Objectieven”

 1. Hallo,

  Ik ben persoonlijk nogal een leek in fotografie, ik heb als camera een Canon 1100D met standaardlens. Hiermee trek ik regelmatig foto’s, de ene al wat leuker dan de andere.

  Wanneer ik net een foto trok voor een groepswerk, kwamen er plots vliegjes op mijn scherm (ik weet niet wat het juist was). Ik heb even rondgekeken, maar ben vrijwel 99% zeker dat het van ergens binnenin kwam, wat moet ik doen?

  Alle tips zijn welkom!
  Vriendelijk bedankt, Joni

 2. Hallo Kenneth,

  Ik werk met een Canon 5D mark III en ben gecharmeerd door de nieuwe lens van Tamron, de SP 150-600 m F 5.6-6.3 mm canon.
  Ik vindt er niet zoveel commentaren over. Weet u er iets meer over en is ze al dan niet aan te bevelen. De prijs is allesinds interessant.
  Graag uw mening met dank bij voorbaat.
  Met vriendelijke groeten
  Leo Voet

  1. Je spreekt over een spliksplinter nieuw net uitgebracht objectief.
   Toch is er al een review van, nog wel met jouw camera, http://www.ephotozine.com/article/tamron-sp-150-600mm-f-5-6-3-di-vc-usd-lens-review-23866.
   Veel plezier ermee.

 3. Ik heb de Nikkor AF-S 70-200mm f / 4 VR 3 een lens die echt gewelig is.Ik kan niet meer zonder!
  De lens is lekker licht en is het echt waard.

  Succes

 4. Beste Kenneth,

  Ik vroeg mij af hoe een lichtsterke zoomlens werkt. Bij een normale lens verandert de 1/f waarde omdat de brandpuntsafstand veranderd. Hoe zit dit bij de lichtsterke zoomlens waarbij de 1/f waarde hetzelfde blijft?

  Gr, Erik

 5. Lang leve de Canon EF 50 1.8 !!

  Als je met Canon fotografeert en je wil eens met een lichtsterke prime aan de gang, dan is deze echt leuk. Het is een dramatisch plastic behuizing, een soort Lego, met van die karteltjes ook enzo, maar je kan er prachtige foto’s mee maken. Van alles wat ik heb (ook hele mooie L-serie lenzen) heeft deze de meeste kwaliteit afgezet tegen de prijs. Kost rond de 100 euro. Hij gaat overal mee naartoe. Wel lief voor zijn anders breekt-ie.

 6. @ Erik

  Nu ik toch achter de typemachine zit:

  Dat werkt door middel van een enorme hoeveelheid glas. Dat maakt ze dus veel zwaarder, en duurder.

 7. Ik ben voor het eerst op deze site.
  Geweldig wat een kennis je hierop kunt opdoen.Ik heb mij dan ook direct aangemeld voor de nieuwsbrief met dank aan de samensteller.
  Jan Arensman

 8. Ik ben ook voor het eerst op deze site en ook een beginnend amateur fotograaf. Moet eerlijk bekennen dat ik niet echt op pad ga om mooie plaatjes te schieten, maar een zich voordoend moment zo mooi mogelijk wil vastleggen. Ik heb een Canon Eos 500 met bijgeleverde lenzen. Nu vraag ik me af of ik, om de foto’s nog “sprankelender” te krijgen moet investeren in een nieuwe lens of biedt een duurdere lens alleen meer technische snufjes.

  Anneke Bleecke

 9. Wie heeft een goede tip om mijn oude lenzen van mijn sony alpha 500 te kunnen gebruiken op mijn sony alpha 6000. Er moet een goedkoper alternatief zijn dan de vol automatische converter van Sony zelf. Iemand een idee. Iets van step down of step up ringen. Het hoeft niet vol automatisch te zijn.

 10. Mooi artikel! Ook kwam ik een artikel tegen over Canon lenzen. misschien dat lezers hier ook iets aan hebben.

  Zie: http://www.thijsschouten.com/diverse-artikelen/canon-lenzen/