DigitaleFotografieTips.nl

11 reacties op “Betere resultaten met aandacht voor schietdiscipline”

 1. heel leuke website met veel practische tips ! bedankt !

 2. Bedenk voortaan eerst hoe je de foto kunt nemen zodat er niets aan hoeft te worden nabehandeld. Dus EERST denken Dan doen.
  Het lijkt een waarheid als een koe maar het bespaart je honderden matige foto’s. De oudere generatie heeft er geen problemen mee; die was al zuinig op die 36 foto’s per rolletje !

 3. Goed artikel.
  Weer eens duidelijk de puntjes op de i gezet.
  Vaak word je nonchalant in de omgang met je apparatuur.
  Dan is het goed om zo’n artikel te hebben gelezen.

 4. Beste Kenneth,

  Zo te zien vertoon je veel foto’s uit Schotland met het Schots typische weer. Ik weet niet hoe vak je er kom (veel hoop ik) echter de week vakantie nabij Killin enkele weken terug voor ons, was de mist en regen zo dicht dat het resultaat onbevredigend bleef. Zou je eens iets kunnen schrijven over bijzonder slecht weer.

 5. ….en nog een tweede vraag. In de redelijk lastige lichtomstandigheden gebruik je ISO 100. Uit het analoge tijdperk weet ik mij nog te herinneren dat in dit soort lichtomstandigheden ook een lage ISO geadviseerd werd en in zonnige een hoge ISO.
  De reden van dat advies was dat laag ISO filmmateriaal was dat kleuren beter doortekenden. Onder de weersomstandigheden die ik op de foto’s zie zou ik juist naar ISO 200 zijn gegaan of misschien wel 400. Is er een speciale reden dat je voor een laag ISO kiest.

  Adri

 6. Beste Kenneth,

  Weer een ontzettend interessant artikel. Ik lees de artikelen allemaal.
  Kan je de artikelen ook opslaan als pdf?
  Dan kan ik ze bewaren in iBooks.

  Aad Vermunt

 7. Beste Kenneth,

  Zoals we gewend zijn van jou weer een perfecte uiteenzetting van de valkuilen voor de fotograaf. Vooral het terugzetten naar iso/focus etc. ik betrap me er regelmatig op dat ik het vergeten was, moet een gewoonte worden.
  h.gr. Koos

 8. Beste Kenneth,

  Bedankt weer voor een leuke artikel met echt fantastische foto’s die voor me bewijzen dat al je tips ook echt werken in de praktijk. Ik zou graag willen beginnen manueel te fotograferen i.p.v AV mode, maar ik weet niet hoe ik dat aan moet pakken. Heb je ook hierover een artikel geschreven?
  Wens je een fijne Pasen!

  Groetjes, Wilma

 9. Wilma,

  Lees de artikelen eens door over Diafragma, sluitertijd en ISO (de belichtingsdriehoek) Dit is de basis van fotografie.

  Oefen heel veel met het instellen van je camera met deze instellingen.

  De artikelen zijn hier te vinden
  http://www.digitalefotografietips.nl/basiscursus/

  Met Manual fotograferen ga je niet gelijk betere foto’s maken. Het is juist de balans zien te vinden wanneer manual en wanneer bijvoorbeeld de AV stand. Dit zijn de twee standen die ik erg veel gebruik. Op momenten dat de camera er niet uitkomt dan stap ik over op Manual. 80% van de gevallen schiet ik AV en overige M.

 10. Hallo Kenneth,

  Mooi artikel weer, ik lees ze altijd erg graag en steek er iedere keer weer iets van op. Misschien wel het leukste van fotografie, je bent nooit uitgeleerd. Hopelijk laat het Engelse weer het binnenkort toe dat ik met mijn team een buitenshoot kan doen, je tips komen dan zeker van pas! Groeten vanuit Londen en fijne pasen!

 11. Ik vind dit geweldige artikelen. Duidelijk en veel goede tips. Ik vraag me af waarom je aanraadt om foto’s van je kaartje te wissen in de camera en nooit op de computer?